Verslag eindwedstrijd

De laatste Editie van de Jeugd Lead competitie 2014 is een feit, er werd zondag 26 oktober weer hard geknokt om de routes de baast te kunnen. De niveaus waren deze keer nog uitdagender omdat er alleen in de ochtend nog gekwalificeerd kon worden voor de finale. Vooral klimmers die een van de eerste edities gemist hadden moesten nog even flink aan de bak om een plaatsje in de finale veilig te stellen. De klimmers die de finale wisten te bereiken konden gaan strijden om mooie de prijzen van Nihil, climb-on, La Sportiva, Madrock (sponsorcontract!) en natuurlijk de felbegeerde workshop van de door MAMMUT gesponsorde topklimmer Edu Marin. Dit alles werd uitgevochten in een aantal spectaculaire finale routes op de indrukwekkende wanden van Mountain Network Amsterdam.

DSC_3278web   DSC_3629web  DSC_3993web

Uiteindelijk wisten de volgende klimmers het podium te bereiken. Bij categorie E gemengd eindigde op de 3e plaats Jesse Honkoop die met een hele sterke prestatie net op het podium wist te glippen. Met een greep voorsprong op Jesse pakte Jayden Stekelenburg de 2e plek, en de eerste plaats ging naar Sien Meus die al het hele seizoen een sterke indruk maakte, en dit ook op de laatste wedstrijd wist te bevestigen.

In de Categorie meisjes D ging Marit Zeldenthuis er met de 3e plek vandoor door in de 7b+ finale tot 2/3 door te klimmen, met een + verschil moest zij Silke de Witte voor laten gaan die na een indrukwekkende klim dezelfde score wist te pakken als de nummer 1. Door een iets betere prestatie in de kwalificaties ging Gitte Meus er daarom met de winst vandoor.

DSC_3550web   DSC_4156web   DSC_4325web  

Bij de Meisjes C Wist Tyske Aukema als eerste klimmer de lastige begin boulder van de Finale te trotseren, waardoor zij de derde plaats wist te bereiken. Isabelle van der heide liet zien hoe het moest en klom tot voorbij de dakrand, en veroverde daarmee een knappe 2e plaats. Sam Swalue wist daar nog overheen te gaan door de finale op een haar na te toppen. De eerste plek ging terecht naar Sam.

De Jongens D waren zeer sterk deze wedstrijd, Paul Brand wist zijn talent te tonen door heel sterk te klimmen in de kwalificaties, ook de finale ging hem goed af wat hem een 3e plaats opleverde. De Belgische Ties Vancraeynest wist net een paar grepen verder door te vechten, en pakte daarmee de 2e plaats. De tevens Vlaamse Jasper van Malderen pakte met overtuiging de winst door de finale route te toppen.

 DSC_3739web   DSC_3860web   DSC_3598web

De Jongens C maakten het heel spannend. Alle drie de Finalisten wisten dezelfde greep te bereiken net voor de dakrand. De kwalificaties waren daardoor bepalen voor het podium, Casper Lenselink viel op de laatste pas uit de moeilijkste kwalificatie, en dat leverde hem een 3e plek op. Sil Rutten wist alle kwalificatieroute van de dag te toppen, en eindigde hierdoor op de 2e plaats. Door het behalen van de beste overall scoren wist Leto Cavé de eerste plek te pakken.

Bekijk de uitslagen en fotoimpressie op deze pagina

DSC_4418web

DSC_4445web DSC_4426web

DSC_4510web