Verslag 1ste wedstrijd

Na een succesvolle eerste editie van het Jeugd Lead Open op 14 september in Nieuwegein is duidelijk gebleken dat er behoefte is aan een serieuze wedstrijd voor kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot en met 13 jaar. Een competitie waar de routes worden aangepast op de sterk variërende lichaamslengtes van de drie leeftijdscategorieën. Ruim vijftig deelnemers verschenen aan de start. De wedstrijd werd goed ontvangen bij de deelnemers, mede doordat er lekker veel geklommen kon worden.

DSC_0107        DSC_0521

De deelnemers presteerden zo goed, dat er veel routes werden getopt. Iets te veel zelfs…. Het bleek dat als je deze klimmers routes voorschoteld waar ze met hun lengte goed mee wegkomen, ze boven verwachting presteren. Dat er veel jonge sterke klimmers rondlopen in de lage landen werd afgelopen zondag dus wel duidelijk. Ook de Belgische jeugd was goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd en met succes, want maar liefst zes van de medailles gingen naar onze zuiderburen.

Bij de jeugd E (jongens en meisjes gemengd) pakte klimster Sien Meus met een ruime voorsprong de winst op de heren die de rest van het podium vulden, Jayden Stekelenburg (2) en Jarod Akkermans (3). Een resultaat wat het vermoeden, dat deze categorie prima een gemengde uitslag kon krijgen, bevestigd heeft.

DSC_0734      DSC_0454  DSC_0471

Bij de Jongens D kon zelfs de superfinale de twee Belgische deelnemers, Ties Vancraeynest en Jasper Van Malderen, niet stoppen, waardoor beide klimmers een gedeelde eerste plaats behaalden. De Amsterdamse klimmer Paul Brand ging er met het brons vandoor. Bij de volgende wedstrijd in Arnhem zal de moeilijkste route voor deze categorie een stuk pittiger moeten zijn!

Mannon Knops pakte het hoogste schavot bij Meisjes D. Gitte Meus eindigde net voor Rena Dusee op de tweede plaats.

In de C categorie moest er ook een superfinale aan te pas komen, waarin de deelnemers het heel spannend maakten. De eerste plaats bij Jongens C  werd opgeëist door de Belgische Aïko Herbos die met een plus verschil won van Leto Cavé. De derde plaats werd ook door een Belgische klimmer weggekaapt met een mooie prestatie van Mats Vancraeynest.

DSC_0392    DSC_0126   DSC_0401

Bij de dames C was het bloedstollend spannend. Sam Swalue wist met een plus verschil te winnen van de Belgische deelneemster Rafflesia Reyniers. Charlène Tilborghs ging met het brons aan de haal.

Op deze pagina vind je de uitslag en een uitgebreide fotoimpressie.

Alle deelnemers bedankt voor de deelname! Als je er niet bij was in Nieuwegein maak je zeker nog kans op de grote finale in Amsterdam en de prachtige prijzen die daar te winnen zijn, want alleen de zes routes waar je de hoogste score in hebt behaald tellen mee voor de competitie eindstand. De volgende wedstrijd vind op zondag 12 oktober plaats in Arnhem. Tot dan!

Podium categorie C (meisjes)

Podium categorie C (meisjes)

Podium categorie C (jongens)

Podium categorie C (jongens)

Podium categorie D (meisjes)

Podium categorie D (meisjes)

Podium categorie D (jongens)

Podium categorie D (jongens)

Podium Categorie E (gemengd)

Podium Categorie E (gemengd)