Verslag 2de wedstrijd (Arnhem)

Afgelopen weekend vond de tweede editie plaats van de ‘jonge’ Jeugd Lead Competitie. Het succes van de eerste wedstrijd in Nieuwegein was niet onopgemerkt gebleven, want in Arnhem waren er meer deelnemers, ondanks het feit dat een aantal deelnemers van de eerste wedstrijd er niet bij waren vanwege de herfstvakantie. Meer dan zestig kinderen namen deel aan de wedstrijd. In de C categorie waren er zo’n twintig die zich hadden opgegeven om voor te klimmen. De routes waren iets moeilijker dan in de voorgaande editie, waardoor alle klimmers werden uitgedaagd. Dit zorgde voor een indrukwekkende wedstrijd, waarin iedereen flink aan de bak moest.

       

In de gemengde E categorie (geboortejaar 2005 + 2006) behaalde Bibi Hamers, die ook in de moeilijkste routes lekker door wist te klimmen, derde plaats. Na een aantal indrukwekkende beklimmingen ging de tweede plek ging naar Jesse Honkoop, die net te kort kwam voor de winst waardoor Sien Meus er met het goud vandoor ging.

Bij de meisjes D (geboortejaar 2003 + 2004) wist Silke Witte de derde plek te bemachtigen door in de zwaarst overhangende route een prachtig gevecht te leveren. De tweede plek ging naar de Belgische Ite Lemiere, die het heel spannend wist te maken en bijna aan kop kwam. Ze klom net zo hoog als Gitte Meus, maar Gitte klom net iets sneller waardoor ze met de snelste tijd de hoogste trede van het podium wist veilig te stellen.

Bij de Jongens D pakte Ynze Visser de derde plaats achter Klimax klimmer Ties Vancraeynest, die in de allerlaatste pas viel. Zijn teamgenoot, Jasper Van Malderen was ook de laatste pas de baas en bemachtigde daarmee het goud.

Bij de Meisjes C (geboortejaar 2001 + 2002) was het gehele podium gevuld met Belgische klimsters. De derde plaats ging naar Lotte de Smedt die weinig moeite leek te hebben met het overhangende deel van de moeilijkste route. Op de tweede plaats eindigde Rafflesia Reijniers. Zij wist door te knokken tot de slopers in de uitklim. Charlène Tilborghs wist goed raad met alle routes en na een mooi gevecht ging ze er met de eerste plaats vandoor.

        

Bij de Jongens C ging de derde plek naar de Belgische Mats Vancraeynest. Leto Cavé wist in de moeijkste route nog iets verder door te klimmen en pakte daarmee het zilver. Zuiderbuur Aiko Herbos pakte de winst met een indrukwekkende prestatie.

In de volgende en laatste wedstrijd, die in Amsterdam plaatsvindt, worden er in het ochtend programma nog drie routes geklommen die meetellen voor de competitie uitslag. Na de lunch bestaat het middagprogramma uit een spectaculaire finale waar de zes beste van iedere categorie tegen elkaar uitkomen. Tot de 26e!

Bekijk op deze pagina de volledige uitslag en fotoimpressie.